Nyheder

Kunstkonserveringen ansætter ny chefkonservator

Kunstkonserveringen har ansat 41-årige Tine L. Slotsgaard som ny chefkonservator

Slotsgaard har en ph.d.-grad fra Det Kongelige Akademis Institut for Konservering og erfaring med konserveringsfaget fra ansættelser i Danmark, England og USA.

Bestyrelsesformand Anne-Mette Villumsen udtaler, ”I Tine L. Slotsgaard har vi fundet en stærk profil indenfor bevaringsfaget. Med Slotsgaard får vi en leder, der vil sætte sig i spidsen for at videreudvikle Kunstkonserveringen innovativt og strategisk. Bestyrelsen ser frem til et godt samarbejde med den nye chefkonservator.”

Tine L. Slotsgaard udtaler, ”Jeg ser frem til spændende opgaver med at kombinere min faglighed som malerikonservator med ledelse og vil gøre mit bedste for, at Kunstkonserveringen fortsætter med at operere med den største faglighed og ekspertise, hvor høj professionalisme, kvalitet og integritet er i højsædet.”

Tine L. Slotsgaard overtager stillingen efter Søren Bernsted, som gik på pension i 2021 efter 25 år som leder af Kunstkonserveringen. I den mellemliggende periode har afdelingsleder Elizabeth Baadsgaard været konstitueret som chefkonservator. Tine L. Slotsgaard skal stå i spidsen for Kunstkonserveringens to afdelinger Øst og Vest i hhv. Helsingør og Silkeborg. Tine L. Slotsgaard tiltræder stillingen per 1. august 2023 efter endt barselsorlov.