Nyt fra Kunstkonserveringen

07.Nov 2016

To konservatorer fra Kunstkonserveringen, Christian Balleby Jensen og Martina Petersson, er ved at lægge sidste hånd på restaureringen af interiøret i Fjelie Kirke i Skåne.

Læs mere
13.Oct 2016

Kunstkonserveringen har forestået restaureringen af Bellevue Teatrets ikoniske scenetæppe malet af Aage Sikker Hansen i 1936. Det har været en omfattende arbejdsopgave, og da tæppet måler 7 meter i højden og 8,5 meter i bredden, måtte der...

Læs mere
12.Oct 2016

Elizabeth Baadsgaard, afdelingsleder for Kunstkonserveringens afdeling i Vest, er medforfatter på en artikel om pigmentet zinkhvidts mulige indflydelse på nedbrydningsproblemer i malerier af P.S. Krøyer.

Læs mere
30.Aug 2016

Kunstkonserveringens afdeling for papirkonservering har netop færdiggjort konserveringen af en pastel af Theodor Philipsen for Amagermuseerne. Tegnet med gouache og pastel er værket et fint eksempel på Philipsens impressionistiske...

Læs mere
02.Aug 2016

De ni præsteportrætter i Helsingør Domkirke er unikke, blandt andet på grund af deres anseelige størrelse, der afspejler byens daværende magt og rigdom.

Læs mere
14.Jul 2016

I nyere oliemalerier ser vi ofte et fænomen, som går under betegnelsen ’dryppende maling’. Der forskes i udlandet i en forklaring på fænomenet, som første gang blev beskrevet i forskningslitteraturen i 2010.

Læs mere
12.Jul 2016

Kunstkonserveringen gjorde en spændende opdagelse under konserveringen af en større pastel udført af Laurits Tuxen for Sønderborg Slot, der hører under Museum Sønderjylland.

Læs mere
05.Apr 2016

Det er en ofte anvendt procedure at desinficere museumsgenstande før deponering på magasin. Men ikke alle materialer tåler desinfektion, der kan foregå ved frysning, varmebehandling eller gasning. Man bør derfor altid rådføre sig med en...

Læs mere
28.Jan 2016

Et stort Per Kirkeby-værk har været en tur i papirkonservatorerne Søren Carlsen og Christian Balleby Jensens kyndige hænder.

Læs mere
06.Jan 2016

Kunstkonserveringen har for kort tid siden afsluttet konserveringen af en række Gerda Wegener-værker til udstillingen om den verdensberømte danske kunstner, som netop nu kan opleves på ARKEN.

Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev