Fokus på færøsk kunst

30.Jun 2015
Den inspirerende færøske natur
Nils Ohrt

 

Med dette in mente havde direktør for Færøernes Kunstmuseum (Listasavn Føroya) Nils Ohrt sammen med Chefkonservator fra Kunstkonserveringen Søren Bernsted en weekend i maj inviteret til Konservatorsyn på museet. Både med henblik på at skabe øget fokus på den færøske kunst og museets fine samling, men også af nysgerrighed overfor, hvilke perler der egentlig gemmer sig rundt omkring i de private hjem på Færøerne.

 

 

Steffan Danielsen
- og Mikines var blandt værkerne

 

Med en annonce i den lokale avis blev alle interesserede inviteret til at komme forbi med deres private værker til besigtigelse på museet i Torshavn. Her ville Nils Ohrt give en vurdering af hvert maleri; hvilken stilart det repræsenterede, hvem kunstneren var og i hvilken grad værket havde kunstnerisk interesse. Desuden ville Søren Bernsted fra Kunstkonserveringen vurdere bevaringstilstanden på det enkelte værk, og hvor omfattende det ville være at få konserveret.

Interessen og tilslutningen til arrangementet var overvældende. I to fulde dage stod folk i kø for at få vurderet deres private skatte, og mange interessante værker dukkede op i løbet af weekenden. Flere malerier var af en sådan kvalitet, at de kunne have interesse for Færøernes Kunstmuseum til særudstillinger - eller ligefrem som nyerhvervelser.

Hvad angår bevaringstilstanden på de besigtigede kunstværker var den meget forskellig, men der var generelt et stort ønske hos de fremmødte om at få gennemført den foreslåede konservering af deres værker. Kunstkonserveringen vil derfor påbegynde konserveringsarbejdet i den nærmeste fremtid; de mere krævende værker vil blive fragtet til værkstedet i Helsingør, mens lettere konserveringsopgaver varetages på Kunstmuseet i Torshavn.

Mikines-værk halvvejs afrenset

Tilmeld nyhedsbrev