Bevaringsopgaver

Udvalg fra Kunstkonserveringens referenceliste

Her kan du læse mere om de vidt forskellige konserverings- og bevaringsopgaver, Kunstkonserveringen har udført. 


I 2022-23 har Kunstkonserveringen arbejdet på en stor og spændende opgave for Slots- og Kulturstyrelsen. Det gælder otte store loftsmalerier fra Kongens Kammer på Kronborg udført af Gerrit van Honthorst. Malerierne er lavet i 1635 i...

Læs mere

Med støtte fra Augustinusfonden og faciliteret af fotograf Teit Jensen har fem konservatorer fra Kunstkonserveringen været tre uger i Grønland for at restaurere et værk af Per Kirkeby i forsamlingshuset i Aasiaat. Værket er fra 1969, og de...

Læs mere

En vigtig bevaringsopgave, der har skabt stor opmærksomhed, er konserveringen af Asger Jorns Den foruroligende ælling tilhørende Museum Jorn.

Læs mere

Kunstkonserveringen har gennemført et spændende stykke restaureringsarbejde af forskelligt interiør i Skt. Johannes Kirken på Skt. Hans Torv, Nørrebro.

Læs mere

HEART, Herning Kunstmuseum, ejer en større samling af kunstværker af den italienske kunstner Piero Manzoni, heriblandt værket Achrome fra 1961-62 som Kunstkonserveringen modtog til konservering, efter at det var blevet skadet under et udlån...

Læs mere

Kunstkonserveringen har taget del i den store og meget omfattende istandsættelse af det privatejede Skovsbo Gods, et restaureringsprojekt der har mange involverede håndværkere.

Læs mere

Kunst og kage er som regel ikke noget, man forbinder med hinanden – det skulle da lige være i Den store bagedyst – men på Kunstkonserveringen har en sjov og anderledes sag netop bragt kagen ind i kunstens verden – eller omvendt.

Læs mere

Kunstkonserveringen har i foråret udført en del opgaver in situ for medlemsmuseer, blandt andre for Herrgårdsmuseet Gammel Estrup, hvor en af opgaverne har været konserveringen af et alterbillede.

Læs mere

På konserveringsværkstedet på Amalienborg Slot har to konservatorer fra Kunstkonserveringen, Henrietta Havsteen-Mikkelsen og Ioana Rosca Tind, tidligere i år afsluttet behandling af malerier af karruselryttere for Rosenborg Slot.

Læs mere

Juan Muñoz grafiske værk ’A Place Called Abroad’ kan godt give en papirkonservator lettere hovedpine. Det store værk består af otte fotostatiske tryk på papir, som ophænges til et samlet hele, og kunsten er at finde en monteringsløsning,...

Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev