Nyt fra Kunstkonserveringen

05.Oct 2017

På konserveringsværkstedet på Amalienborg Slot har to konservatorer fra Kunstkonserveringen, Henrietta Havsteen-Mikkelsen og Ioana Rosca Tind, tidligere i år afsluttet behandling af malerier af karruselryttere for Rosenborg Slot.

Læs mere
28.Jun 2017

Kunstkonserveringen har netop afsluttet en spændende og lidt anderledes opgave med at rekonstruere en række Poul Gernes-døre for Herlev Hospital. Anderledes, fordi alting skulle rekonstrueres fra bunden.

Læs mere
28.Jun 2017

Da Poul Gernes' jernskulptur 'Blomsterbuket' skulle flyttes i forbindelse med udstillingen 'The Garden' på ARoS, viste det sig, at den hang noget med hovedet.

Læs mere
15.Jun 2017

Kunstkonserveringen har etableret hjemmesiden 'kunstnerinterview.dk' med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen. Siden er oprettet med det formål at samle viden om bevaring af samtidskunst, og idéen er løbende at udbygge siden med hjælp fra...

Læs mere
07.Jun 2017

I forbindelse med en omfattende renovering af Frederiksberg Kirke, har Kunstkonserveringen forestået den spændende opgave med restaureringen af kirkeinventaret.

Læs mere
16.Mar 2017

Juan Muñoz grafiske værk ’A Place Called Abroad’ kan godt give en papirkonservator lettere hovedpine. Det store værk består af otte fotostatiske tryk på papir, som ophænges til et samlet hele, og kunsten er at finde en monteringsløsning,...

Læs mere
07.Nov 2016

To konservatorer fra Kunstkonserveringen, Christian Balleby Jensen og Martina Petersson, er ved at lægge sidste hånd på restaureringen af interiøret i Fjelie Kirke i Skåne.

Læs mere
13.Oct 2016

Kunstkonserveringen har forestået restaureringen af Bellevue Teatrets ikoniske scenetæppe malet af Aage Sikker Hansen i 1936. Det har været en omfattende arbejdsopgave, og da tæppet måler 7 meter i højden og 8,5 meter i bredden, måtte der...

Læs mere
12.Oct 2016

Elizabeth Baadsgaard, afdelingsleder for Kunstkonserveringens afdeling i Vest, er medforfatter på en artikel om pigmentet zinkhvidts mulige indflydelse på nedbrydningsproblemer i malerier af P.S. Krøyer.

Læs mere
30.Aug 2016

Kunstkonserveringens afdeling for papirkonservering har netop færdiggjort konserveringen af en pastel af Theodor Philipsen for Amagermuseerne. Tegnet med gouache og pastel er værket et fint eksempel på Philipsens impressionistiske...

Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev